MUSICALS VOOR EN DOOR KINDEREN

Dik Trom

Het optreden door enthousiaste leerlingen van onze jeugdtheaterschool Mirakel veroverde Nederland met fragmenten uit deze musical. Zij wonnen de gouden stuiver in het televisieprogramma "Stuif-es-in".  Mijn teksten werden prachtig op muziek gezet door Rob v.d. Vlugt en uitgevoerd door ons combo van de muziekschool in Amersfoort. De avonturen en humor uit de gelijknamige boeken blijven het publiek vermaken. Zeventig van mijn orgel/accordeonleerlingen en vriendjes waren de voorloper van jeugdtheaterschool Mirakel. Na de musical Oosters avontuur was de musical Dik Trom de reden voor het ontstaan van de grootste jeugdtheaterschool in Nederland. Ook Dik Bikker gaf er veel aandacht aan in zijn radio-uitzendingen bij de N.C.R.V..  Deze musical is ook uitgebracht bij toneeluitgeverij Vink in Alkmaar. 

Piet Kierewiet en de Witte Wieven

De oude legende uit de bossen bij het Solse gat op de Veluwe als basis voor een eng spookverhaal. Het ging niet goed toen de koning naar Zwitserland ging. Helemaal niet toen de heer Galgestein hem moest waarnemen. Het lot van prinses Felua liep gevaar, ook door de gemene stiefdochter Loka. Gelukkig had Piet Kierwiet alles door. De arme bewoners verklaarden hem voor gek toen hij besloot de problemen op te lossen. En...  de echte geesten vinden hem geestig. Zijn slimheid was hard nodig, want Galgestein was zeer gemeen en wilde al zijn tegenstanders laten hangen. Samen met componist Jean van Vugt heb ik de legende verwerkt tot een sprookjesachtige musical. Uitgegeven door Vink in Alkmaar.

Ontvoerd in een tijdmachine

Met muziek van Jan Wouter Kramer en Stefan Roorda schreef ik deze musical met veel improvisatiemogelijkheid voor de jeugdige artiesten. Uitgeverij Vink durfde het experiment aan om dit moderne sprookje uit te brengen. Professor Anxido is niet blij met zijn nieuwe buren. Ze wassen zich nooit, stinken en schreeuwen. Maar dat is niet alles, ze storen hem ook nog bij zijn werk als uitvinder. Dan komt de geleerde man op een geweldig idee. Als hij ze nu eens als proefkonijn gebruikt om zijn nieuwe tijdmachine te testen, dan slaat hij twee vliegen in één klap. De buren is hij kwijt en zijn tijdmachine kan goed worden uitgeprobeerd. Zijn assistente vindt de buurjongen wel aardig dus tot verdriet van zijn assistente lokt hij ze in de tijdmachine, of liever gezegd zijn val.

De nieuwe musical voor basisscholen en verenigingen heet;

Het geheim van de Omgekeerde Wereld